Focaccia
A.ma.zing Focaccia
Let op: met dit broodje begin je 24 uur tevoren, maar we verzekeren je; het is het wachten waard!
Ingrediënten:
// 310 gr tipo 00 bloem
// 200 ml warm water
// 1 tl instant gist
// 1 tl zout
// Paar takjes verse rozemarijn
// Zeezout
// Teentje knoflook
// olijfolie
Aan de slag:
1 // Meng ongeveer 30 gram bloem met het gist en het water en voeg daarna het zout hieraan toe.
2 // Doe het overige deel bloem in een grote mengkom en voeg hier het water/bloem/gist/zout mengsel aan toe. Meng het geheel met je handen (of een keukenmachine) totdat alles goed gemengd is.
3 // Leg je deeg op een werkvlak en kneed het circa 10 minuten goed door (schrik niet, dit deeg is plakkeriger dan bijvoorbeeld pizzadeeg).
4 // Leg dan de deegbal in een met olie ingevette kom en dek af met een schone theedoek. Laat het deeg nu minstens 24 uur rijpen en rijzen in de koelkast.
5 // Haal het deeg 5 uur voordat je het gaat bakken uit de koelkast en leg het in een met olijfolie ingevette bakplaat, wees niet te zuinig.
6 // Druk met je vingertoppen kuiltjes in het deeg en strijk het in met olijfolie.
7 // Besprenkel daarna het deeg met zeezout, rozemarijn en fijn gehakte knoflook. Optioneel kun je nog cherrytomaatjes, olijven of gedroogd tomaten toevoegen.
8 // Stook nu je KNOER Outdoor Oven op tot een temperatuur van ongeveer 220 graden.
9 // Plaats de bakplaat met het deeg 15 - 20 minuten in de oven en roteer de bakplaat halverwege een keer.
10 // Tip: plaats een stalen pannenonderzetter onder de bakplaat zodat de Focaccia gelijkmatig gaart.
Combineer dit brood met de Gehaktballen op Toscaanse wijze of Skillet met cherrytomaatjes, mozzarella en basilicum en je weet niet wat je proeft!