FAQ (veel gestelde vragen)

LEVERING

Ik heb een bestelling geplaatst en nu? 
Nadat we je bestelling hebben ontvangen maken we deze klaar voor verzending. Indien je een specifiek levermoment wenst dan is dit mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.

Hoe wordt de KNOER Outdoor Oven geleverd?
De Outdoor Oven wordt geleverd door onze bezorgservice of een postorderbedrijf.
De oven wordt door ons zorgvuldig verpakt en je krijgt hem geleverd op een houten pallet. De schoorsteen plaats je er eenvoudig zelf op. Hier is geen gereedschap voor nodig.
Lees hier alles wat je wilt weten over de verzending.

Ik haal de KNOER Outdoor Oven liever zelf op, kan dat?
Indien je je Outdoor oven liever zelf komt ophalen dan is dit natuurlijk ook mogelijk, je ontvangt dan zelfs €50 korting als je dit doet! Gebruik hiervoor tijdens het bestellen (bij de laatste stap 'bestelling') de kortingscode zelfophalen. Je ontvangt dan €50 korting op je bestelling en wij zullen daarna contact met je opnemen om een afhaalmoment af te stemmen.

Ophaallocatie is in Beegden, midden Limburg.

Een KNOER Outdoor Oven, zonder schoorsteen, heeft de volgende afmetingen: 56 x 40 x 120 cm (L x B x H).

HANDLEIDING

De handleiding voor de KNOER Outdoor Oven is hier te downloaden. 
Handleiding KNOER Outdoor Oven 

ALLES OVER DE KNOER OUTDOOR OVEN

Van welke materialen is de KNOER Outdoor Oven gemaakt?
De gehele oven is gemaakt van 3mm Cortenstaal. Cortenstaal is bekend vanwege z’n karakteristieke oranje/bruine roestlaag. Deze roestlaag heeft als bijkomstigheid dat het de binnenlaag beschermt tegen verdere corrosie. Dit zorgt ervoor dat Cortenstaal gemiddeld tien keer langer mee gaat dan gewoon staal en maakt het uitermate geschikt  voor buitengebruik.

De scharnierpen van de oven en de deur is gemaakt van RVS. Ook RVS is voorzien van een oxide laag die de binnenlaag beschermt. Hierdoor is ook RVS uitermate geschikt voor buitengebruik.

In de oven ligt een Chamotte tegel, deze is geschikt voedsel op te bereiden. Chamotte is een gebakken vuurvaste kleisteen die bestand is tegen 1300° Celsius.

Mooi hoor, maar wat kan ik er allemaal mee?
Alles! Zoals je op onze receptenpagina kunt zien kun je alles, maar dan ook echt álles, op de KNOER Outdoor Oven koken/ bakken/ braden/ grillen enz. Van appeltaart tot pizza, van lasagne tot curry... Alles wat je binnen in de keuken kunt bereiden gaat jou buiten op de Outdoor Oven ook lukken! De veelzijdige KNOER Outdoor Oven is te gebruiken als oven, stoof, BBQ en pizzaoven. Daarbij geeft de oven ook nog eens goed zijn warmte af en gebruik je hem dus tevens ook als buitenhaard. 

Is de KNOER Outdoor Oven alleen te verplaatsen?
De Outdoor Oven is vanwege zijn gewicht (ong. 70kg) niet eenvoudig alleen te verplaatsen, met 2 of meer personen is het wel mogelijk om hem te verplaatsen.

Hoe lang duurt het tot Cortenstaal geroest is?
Als u de oven ontvangt is deze nog blank. De roestlaag ontwikkelt zich zodra de oven wordt blootgesteld aan weersinvloeden. Dit kan een paar maanden tot een jaar duren, afhankelijk van waar je de oven plaats.

Zodra Cortenstaal gaat roesten kan er roestwater vanaf komen en kan het materiaal dus afgeven op uw terras. Gebruik daarom een vloerplaat of leg een oude tegel onder de KNOER Outdoor Oven. Zodra het roestproces klaar is zal de oven niet meer afgeven en heeft de oven zijn karakteristieke bruine/oranje kleur.

Hoe moet ik de KNOER Outdoor Oven onderhouden?
De Outdoor Oven is onderhoudsarm, het enige dat je hoeft te doen is deze van tijd tot tijd even met een borstel af te borstelen.

Hoe moet ik de KNOER Outdoor Oven schoonmaken?
Na gebruik laat je de Outdoor Oven volledig afkoelen. Je kunt het asrooster uit de oven halen en zo uit de oven scheppen.
De pizzasteen kan afgespoeld worden met warm water en een borstel. Gebruik geen schoonmaakmiddelen voor het schoonmaken van de pizzasteen.
Het grillrooster kan schoongemaakt worden met water en een schoonmaakmiddel.

Wordt de KNOER Outdoor Oven heet?
Ja, de Outdoor Oven wordt heet. Pas daarom op met huisdieren en kinderen.

Hoe heet wordt de oven van de KNOER Outdoor Oven?

De temperatuur in de oven bereikt bij normaal stoken binnen ongeveer 30-45min 200-250 graden. Stook je flink door dan kun je temperaturen tot wel 350 graden bereiken. 

Waar kan ik de KNOER Outdoor Oven plaatsen?
Plaats de Outdoor Oven op een stabiele ondergrond. De Outdoor Oven geeft erg veel warmte af, bepaal daarom voordat je hem plaatst waar hij moet komen te staan. De Outdoor Oven is een buitenkeuken, en moet ook zo beschouwd worden.
Houd er rekening mee dat het Cortenstaal af geeft tijdens het roestproces, gebruik daarom een vloerplaat of leg een oude tegel onder de KNOER Outdoor Oven. 

Kan er water in de KNOER Outdoor Oven komen?
Ja, door de schoorsteen kan water in de Outdoor Oven komen.
Maar de bodem van de Outdoor Oven heeft in iedere hoek een inkeping waardoor het water weg kan. Daarnaast kan het Cortenstaal er goed tegen als het nat wordt.

Kan de KNOER Outdoor Oven het hele jaar buiten blijven staan?
Ja dat kan, het Cortenstaal waarvan de Outdoor Oven is gemaakt is bestand tegen weersinvloeden. Wel is het aan te raden om de pizzasteen in de natte wintermaanden binnen te bewaren. Deze kan namelijk breken als hij vochtig is en het gaat vriezen. Daarnaast moet de steen droog zijn om er gerechten op te bakken en in de wintermaanden bestaat de kans dat de steen vochtig is en gaat stomen terwijl hij warm wordt. 

Zijn er accessoires te koop? 
Op onze website zijn diverse accessoires te koop. We blijven ontwikkelen en vernieuwen en zullen regelmatig nieuwe accessoires aanbieden. Stay tuned! 

Zit er garantie op de KNOER Outdoor Oven?
Ja, KNOER Outdoor Cooking garandeert gedurende 1 jaar na aankoopdatum een goede werking van de complete KNOER Outdoor Oven.

Onderstaande onderdelen hebben een afwijkende garantietermijn:

 • Bimetalen thermometer: 3 maanden
 • Pizzasteen: 3 maanden op breuken en scheuren (bij normaal gebruik)
 • Glas: geen garantie
De garantie vervalt indien:
  • de Outdoor Oven verwaarloosd en/of ruw behandeld is;
  • Er een niet voorgeschreven brandstof is gebruikt;
  • Zelf wijzigingen aan de Outdoor Oven zijn gebracht;
  • Aan de in de handleiding omschreven voorwaarden niet of slechts deels is voldaan;

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op, wij zijn er voor je om al je vragen te beantwoorden!

x