Gehaktballen op Toscaanse wijze
Heerlijk smeuïge gehaktballen in een saus om je vingers bij af te likken.
Serveer dit gerecht met een frisse salade en een zelfgebakken focaccia brood. O so good!
Voor dit recept heb je een ovenschaal en klein pannetje nodig.
Ingrediënten:
// 500 gr gehakt (runder of half om half)
// 1 ei
// 2 bollen mozzarella
// Italiaanse kruiden
// 400 gr tomaten blokjes
// 100 ml slagroom
// 1 rode of gele paprika, klein gesneden
// 2 knoflooktenen, gesnipperd
// 1tl suiker
// Zout
// Vers gemalen peper
// Zelfgebakken focaccia brood (zie recepten), of een kant-en-klaar foccacia brood.
Aan de slag:
1 // Meng het gehakt met het ei, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, zout en peper. Als het mengsel te nat is voeg dan wat paneermeel toe.
2 // Rol een paar flinke ballen van het mengsel en leg ze in een ovenschaal.
3 // Bewaar de gehaktballen op een koele plaats.
4 // Stook de KNOER Outdoor Oven op tot een temperatuur van ongeveer 200 graden.
5 // Doe de tomatenblokjes, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, de gesnipperde knoflook tenen, en de paprika in een pannetje en plaats deze in de oven. Breng het geheel aan de kook.
6 // Giet dan de slagroom erbij en voeg zout en peper naar smaak toe
7 // Schenk de tomatensaus in de oven schaal bij de gehaktballen.
8 // Scheur de mozzarella in stukken en leg deze boven op de gehaktballen.
9 // Plaats nu de oven schaal in de oven en controleer na ongeveer 20-25 minuten of de ballen gaar zijn.
10 // Serveer met de zelfgebakken focaccia en een frisse salade, buon appetito!