Gehaktballen op Toscaanse wijze



Heerlijk smeuïge gehaktballen in een saus om je vingers bij af te likken. 

Serveer dit gerecht met een frisse salade en een zelfgebakken focaccia brood. O so good!

Voor dit recept heb je een ovenschaal en klein pannetje nodig.

Ingrediënten:

//  500 gr gehakt (runder of half om half)
//  1 ei
//  2 bollen mozzarella
//  Italiaanse kruiden
//  400 gr tomaten blokjes
//  100 ml slagroom
//  1 rode of gele paprika, klein gesneden
//  2 knoflooktenen, gesnipperd
//  1tl suiker
//  Zout
//  Vers gemalen peper
//  Zelfgebakken focaccia brood (zie recepten), of een kant-en-klaar foccacia brood.

Aan de slag:

1 // Meng het gehakt met het ei, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, zout en peper. Als het mengsel te nat is voeg dan wat paneermeel toe.

2 // Rol een paar flinke ballen van het mengsel en leg ze in een ovenschaal.

3 // Bewaar de gehaktballen op een koele plaats. 

4 // Stook de KNOER Outdoor Oven op tot een temperatuur van ongeveer 200 graden.

5 // Doe de tomatenblokjes, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, de gesnipperde knoflook tenen, en de paprika in een pannetje en plaats deze in de oven. Breng het geheel aan de kook.

6 // Giet dan de slagroom erbij en voeg zout en peper naar smaak toe

7 // Schenk de tomatensaus in de oven schaal bij de gehaktballen.

8 // Scheur de mozzarella in stukken en leg deze boven op de gehaktballen.

9 // Plaats nu de oven schaal in de oven en controleer na ongeveer 20-25 minuten of de ballen gaar zijn.

10 // Serveer met de zelfgebakken focaccia en een frisse salade, buon appetito!

x