Stoofpot met rundvlees en bokbier
Een goed gekruid stoofpotje van rundvlees, winterpeen en voor de kick een flesje bokbier. Ja zo lust jij 'm ook wel!
Voor dit recept heb je een gietijzeren of andere hittebestendige pan nodig.
Ingrediënten:
// 1 kilo runder- of sucadelappen, in blokjes gesneden
// 2 el bloem
// klontje roomboter
// 1 grote winterpeen, geschild in reepjes van ongeveer 1cm dik
// 1 ui, in grove ringen
// 250 gr kastanjechampignons, in plakken
// 1 prei, in grove ringen
// 1 flinke eetlepel appelstroop
// 1 el mosterd
// 1 dikke plak ontbijtkoek
// 3 gedroogde laurierblaadjes
// 3 tl paprikapoeder
// 4 kruidnagels
// 1 flesje bokbier
// ½ L runderbouillon
// Peper & zout
// Bladerdeeg
// Optioneel: vierkante plakjes bladerdeeg
Aan de slag:
1 // Laat het vlees op kamertemperatuur komen
2 // Stook de KNOER Outdoor Oven op tot 180° C
3 // Plaats een stoofpan in het ovengedeelte en laat deze goed heet worden
4 // Als de pan goed heet is verplaats je deze naar de sudderplaat
5 // Bestrooi het vlees met de bloem
6 // Verhit de roomboter in de pan en bak het vlees rondom bruin
7 // Voeg de ui toe en laat even meebakken
8 // Voeg de mosterd, laurier, kruidnagel, het bokbier en de runderbouillon toe, kruimel de ontbijtkoek en roer deze er ook door. Het vlees moet net onder staan
9 // Laat het vlees pruttelen op de sudderplaat. Roer af en toe door en voeg eventueel bouillon toe als het te droog wordt. Hoe langer je het vlees laat stoven, hoe malser dat het wordt. Wij houden een suddertijd van ongeveer 3 uur aan.
10 // Laat de winterpeen en champignons het laatste half uur meestoven.
11 // Breng op smaak met zout en peper en serveer warm
12 // Voor een feestelijk effect kun je het stoofvlees in kleine stoofpotjes opdienen. Bekleed ze met plakjes bladerdeeg en bak ze in het ovengedeelte gaar.