Spaghetti carbonara



Spaghetti carbonara voor de Outdoor Chef! 

Deze klassieker kook je net zo gemakkelijk buiten in de KNOER Outdoor Oven.
Knoer-lekker!

Voor dit recept heb je een ovenschaal (of pan) met deksel, die op de sudderplaat en in de oven past, nodig.

Ingrediënten voor 2 personen

//  250 gr spaghetti
//  150 gr pancetta blokjes
//  1 ui, gesnipperd
//  1 knoflookteen, gekneusd
//  1 el olijfolie
//  2 eieren
//  50 gram Pecorino Romano, geraspt
//  500 ml warm water
//  Vers gemalen peper

Aan de slag:

1 // Stook de KNOER Outdoor Oven op en zet de schaal (of pan) boven op de sudderplaat, laat deze goed warm worden.

2 // Bak de pancetta en de knoflookteen in een scheut olijfolie.

3 // Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze kort aan, haal de gekneusde knoflook teen uit de pan.

4 // Voeg nu de spaghetti en het water toe.

5 // Zet de schaal of pan in de oven van de Knoer en dek af.

6 // Breng het geheel, onder af en toe roeren, aan de kook.

7 // Voeg, indien nodig, nog wat water toe als het te droog wordt.

8 // Meng in een kommetje het ei met de geraspte Pecorino Romano.

9 // Als de spaghetti beetgaar is voeg je het ei/kaas mengsel toe en roer je het goed door zodat het ei niet de kans krijgt om te stollen.

10 // Verdeel de pasta over kommen en garneer met nog wat Pecorino en peper. Buon Appetito!

x