Spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara voor de Outdoor Chef!
Deze klassieker kook je net zo gemakkelijk buiten in de KNOER Outdoor Oven.
Knoer-lekker!
Voor dit recept heb je een ovenschaal (of pan) met deksel, die op de sudderplaat en in de oven past, nodig.
Ingrediënten voor 2 personen
// 250 gr spaghetti
// 150 gr pancetta blokjes
// 1 ui, gesnipperd
// 1 knoflookteen, gekneusd
// 1 el olijfolie
// 2 eieren
// 50 gram Pecorino Romano, geraspt
// 500 ml warm water
// Vers gemalen peper
Aan de slag:
1 // Stook de KNOER Outdoor Oven op en zet de schaal (of pan) boven op de sudderplaat, laat deze goed warm worden.
2 // Bak de pancetta en de knoflookteen in een scheut olijfolie.
3 // Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze kort aan, haal de gekneusde knoflook teen uit de pan.
4 // Voeg nu de spaghetti en het water toe.
5 // Zet de schaal of pan in de oven van de Knoer en dek af.
6 // Breng het geheel, onder af en toe roeren, aan de kook.
7 // Voeg, indien nodig, nog wat water toe als het te droog wordt.
8 // Meng in een kommetje het ei met de geraspte Pecorino Romano.
9 // Als de spaghetti beetgaar is voeg je het ei/kaas mengsel toe en roer je het goed door zodat het ei niet de kans krijgt om te stollen.
10 // Verdeel de pasta over kommen en garneer met nog wat Pecorino en peper. Buon Appetito!