Indonesische rendang

Easy peasy recept voor Indonesische rendang. 
Je kunt de rendang boven op de sudderplaat van de KNOER Outdoor Oven bereiden maar je kunt hem ook in het oven compartiment bereiden. Je hoeft dan niet zo hard te stoken. 
Lekker met rijst of brood en een verse salade!

Voor dit recept heb je een gietijzeren pan nodig.

Ingrediënten:

//  100 gr boemboe voor rendang (pakje of zelfgemaakt, zie recept hieronder)
//  1 kg sucadelappen, in blokjes gesneden
//  400 ml kokosmelk
//  200 ml runderbouillon
//  1 laurierblaadje
//  1 stengel citroengras
//  sambal (optioneel)
//  zout en peper

Aan de slag: 

1 // Verwarm een gietijzeren pan boven op de KNOER Outdoor Oven of in het oven compartiment.

2 // Zodra de pan goed warm is mag de boemboe in de pan.

3 // Tip: Houd je van pittig? Voeg dan wat sambal toe!

4 // Bak de boemboe een minuutje aan en voeg dan de sucadeblokjes toe.

5 // Bak de sucadeblokjes kort aan en voeg vervolgens de kokosmelk, runderbouillon, het laurierblaadje en de stengel citroengras toe.

6 // Plaats dan de deksel op de pan en laat het geheel, ten minste 3 uur onder af en toe roeren, rustig stoven.

7 // Hoe langer je het laat stoven hoe zachter het vlees en lekkerder de rendang wordt. Als je merkt dat de rendang te droog wordt kun je een scheutje water toevoegen.

8 // Voeg tenslotte nog wat zout en peper toe naar smaak, selamat makan!

Tijd voor een uitgebreide kooksessie? Probeer dan eens dit recept voor een zelfgemaakte boemboe.

Ingrediënten:

//  100 gr uien
//  3 tenen knoflook
//  3 cm verse gember
//  2 tl laos
//  1 tl korianderzaad
//  0.5 tl kaneel
//  1 tl komijn
//  1 rode peper
//  mespunt gemalen kruidnagels
//  scheutje zonnebloemolie
//  7 macadamia noten
//  1 el ketjap

Aan de slag: 

1 // Snij de uien, knoflook en gember in grove stukken en doe ze samen met de macadamia noten in een keukenmachine en mix ze kort door elkaar.

2 // Voeg daarna de laos, het korianderzaad, kaneel, komijn, de rode peper en gemalen kruidnagel toe en mix het door elkaar tot een puree.

3 // Voeg dan de olie en de ketjap toe en roer alles door elkaar.

4 // Je kunt de boemboe nu gebruiken of bewaren in de koelkast.

x