Uiensoep



De geur van deze uiensoep zal je buren doen watertanden! 

Voor dit recept heb je een gietijzeren pan nodig.

Ingrediënten:

//  750 gr witte uien in ringen (of een mix sjalotjes, rode en witte uien)
//  4 knoflook tenen, fijngehakt
//  40 gr roomboter
//  1,5 el bloem
//  2 el suiker
//  1,5 liter warme runderbouillon
//  Laurierblaadje
//  Bosje verse tijm (of 2 theelepels gedroogde tijm)
//  Flinke scheut rode wijn (optioneel)
//  Zout
//  Peper
//  (Afbak)brood
//  Gruyère kaas, geraspt

Aan de slag:

1 // Stook de KNOER Outdoor Oven op en zet de gietijzeren pan boven op de sudderplaat of in de oven en laat deze goed warm worden.

2 // Smelt de roomboter in de pan en voeg de uien en knoflook toe. Fruit dit ongeveer 10 minuten, doe de tijm erbij en fruit even mee.

3 // Voeg dan de suiker toe en laat dit samen ongeveer 20 minuten karamelliseren.

4 // Nu is het tijd om de bloem erbij te doen en even mee te bakken totdat de bloem lichtbruin kleurt.

5 // Voeg dan de bouillon en de wijn beetje bij beetje toe en blijf roeren zodat de bloem oplost.

6 // Laat de soep nu nog even rustig koken boven op de sudderplaat.

7 // Snij een (afbak)brood doormidden en bestrooi dit met geraspte Gruyère kaas. Bak het in de oven tot het brood krokant en de kaas gesmolten is.

8 // Doe de soep in kommen en serveer met brood. Eet smakelijk!

 

 

x