Uiensoep
De geur van deze uiensoep zal je buren doen watertanden!
Voor dit recept heb je een gietijzeren pan nodig.
Ingrediënten:
// 750 gr witte uien in ringen (of een mix sjalotjes, rode en witte uien)
// 4 knoflook tenen, fijngehakt
// 40 gr roomboter
// 1,5 el bloem
// 2 el suiker
// 1,5 liter warme runderbouillon
// Laurierblaadje
// Bosje verse tijm (of 2 theelepels gedroogde tijm)
// Flinke scheut rode wijn (optioneel)
// Zout
// Peper
// (Afbak)brood
// Gruyère kaas, geraspt
Aan de slag:
1 // Stook de KNOER Outdoor Oven op en zet de gietijzeren pan boven op de sudderplaat of in de oven en laat deze goed warm worden.
2 // Smelt de roomboter in de pan en voeg de uien en knoflook toe. Fruit dit ongeveer 10 minuten, doe de tijm erbij en fruit even mee.
3 // Voeg dan de suiker toe en laat dit samen ongeveer 20 minuten karamelliseren.
4 // Nu is het tijd om de bloem erbij te doen en even mee te bakken totdat de bloem lichtbruin kleurt.
5 // Voeg dan de bouillon en de wijn beetje bij beetje toe en blijf roeren zodat de bloem oplost.
6 // Laat de soep nu nog even rustig koken boven op de sudderplaat.
7 // Snij een (afbak)brood doormidden en bestrooi dit met geraspte Gruyère kaas. Bak het in de oven tot het brood krokant en de kaas gesmolten is.
8 // Doe de soep in kommen en serveer met brood. Eet smakelijk!