Pizzadeeg



Dit pizzadeeg is eenvoudig te maken en is goed voor 3 pizza's van Ø 25cm. 

Stook jouw Knoer Outdoor Oven maar op, it's pizzatime!

Ingrediënten:

//  375 gr tipo 00 bloem (normaal bloem kan ook)
//  1 tl suiker
//  1 tl instant gist
//  1 tl zout
//  1,5 el extra vergine olijfolie
//  225 ml warm water

Aan de slag:

1 // Meng 225 gr bloem met suiker, gist en zout en zet opzij.

2 // Roer het warme water en de olijfolie door elkaar en voeg dit toe aan het bloemmengsel.

3 // Vermeng nu alles geleidelijk en voeg de rest van de bloem toe.

4 // Leg je deeg nu op een werkvlak en kneed het circa 10 minuten goed door. Je kunt hier ook een keukenmachine voor gebruiken.

5 // Leg dan de deegbal in een met olie ingevette kom en dek hem af met een schone theedoek.

6 // Laat het deeg nu minstens 1,5 tot 3 uur rijzen op een warme plek.

7 // Maak de pizzasaus volgens dit recept.

8 // Stook je KNOER Outdoor Oven op tot een temperatuur van minstens 225 graden. Warmer mag ook want dan zijn je pizza's nog sneller klaar en nog knapperiger. YES!

9 // Snijd het gerezen deeg in 3 gelijke porties en vorm van elke portie een bal.

10 // Druk deze met je vingertoppen uit tot een platte schijf. Werk van binnen naar buiten zodat je een opstaande rand creëert. Je kunt eventueel ook een deegroller gebruiken, maar daarmee druk je de lucht uit je deeg. 


Zo je bent nu klaar om je eigen KNOER-lekkere pizza te gaan bakken!
x