Kruidige pompoensoep
Mmm... Je kunt ons wakker maken voor een kom hete pompoensoep. Er zijn al vele pannen soep gemaakt om tot dit recept te komen, maar het resultaat mag er wezen!
Voor dit recept heb je een ovenschaal, gietijzeren of andere hittebestendige pan nodig.
Ingriënten:
// 1 pompoen (fles of oranje)
// 1 grote zoete aardappel
// 1 bol knoflook
// 1 grote ui
// 1 ½ cm gember
// Sap van een halve sinaasappel
// 1 tl gerookt paprika poeder
// 1 tl kaneel
// Olijfolie
// Zout & versgemalen peper
// 1 L groentebouillon
Aan de slag:
1 // Stook de KNOER Outdoor Oven op naar ongeveer 180 graden
2 // Snijd de bovenkant van de pompoen af en verwijder de pitten. Laat de ui, knoflook en zoete aardappel heel
3 // Vet in ovenschaal in met olijfolie en leg de groentes erin. Plaats de ovenschaal in de oven en pof de groente in ongeveer anderhalf uur tot ze zacht zijn
4 // Plaats, als de groente gaar zijn, een pan op de sudderplaat en verhit een scheut olijfolijf, bak de gember kort aan
5 // Knijp de knoflook uit en verwijder de schil van de ui. Als de schil van de zoete aardappel en/of pompoen wat zwart is geworden haal je deze eraf. Snijd de pompoen en zoete aardappel in stukken.
6 // Voeg alles toe in de pan en roer goed door.
7 // Voeg dan de kaneel en het gerookt paprikapoeder toe en bak kort mee
8 // Schenk de groentebouillon en het sap van de sinaasappel erbij en pureer de soep of stamp de groentes fijn met een pureestamper en voeg dan de bouillon naar smaak toe (minder/meer afhankelijk van de gewenste dikte van de soep).
9 // Laat de soep nog kort koken en voeg peper en zout naar smaak toe.
Eet smakelijk!