Hartige wafels met spek, rozemarijn en ahornsiroop
Wist je al dat je ook wafels kunt bakken op de KNOER Outdoor Oven? Super gemakkelijk en super gezellig! Het recept voor hartige wafels is een lekkere variatie op de ouderwetse zoete wafel.
Voor dit recept heb je een wafelijzer nodig, wij gebruiken het wafelijzer van Petromax.
Ingrediënten:
Voor het beslag:
// 150 gr bloem
// 1 tl bakpoeder
// 2 eieren
// 100 ml volle melk
// snuf zout
// +- 2 el rozemarijn, fijngehakt
// Boter om te bakken
Voor de topping:
// Ontbijtspek
// Ahornsiroop
Aan de slag:
1 // Meng alle droge ingrediënten met elkaar en voeg daarna de melk en eieren toe. Roer goed door met een garde totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten.
2 // Verhit het wafelijzer boven het vuur en smeer in met boter
3 // Lepel het beslag in het ijzer en leg er een plakje ontbijtspek bovenop, klem het wafelijzer dicht. Bak de wafel in ongeveer 5 minuten gaar.
4 // Schenk de ahornsiroop over de wafel, smullen maar!
Ook lekker:
// Gerookte zalm, roomkaas en limoen
// Parmezaan, zongedroogde tomaatjes en Italiaanse kruiden
// Spek en gebakken ei
// Pinda, notenpasta met banaan en zeezout
// Gekarameliseerde appeltjes of peer met kaneel
// Seizoensfruit met slagroom
// Warme kersen en chocoladeschaafsel