Gepofte kastanjes


Je kunt ze in de herfst op veel plekken zelf rapen; tamme kastanjes. 

Ze zijn heerlijk om te poffen (op de KNOER Outdoor Oven!), een puree van te maken of om zo uit het vuistje te eten. Wij boffen met een grote kastanjeboom bij ons om de hoek en kunnen er geen genoeg van krijgen!

Voor dit recept heb je een schaal of bakplaat nodig en eventueel 2 bakstenen of een hittebestendige onderzetter. 

Ingrediënten:

//  Tamme kastanjes
//  Roomboter
//  Zeezout

Aan de slag:

1 // Stook de KNOER Outdoor Oven op tot ongeveer 200°C.

2 // Kerf de kastanjes in met een scherp mesje en leg ze in de schaal of op de bakplaat

3 // Leg op alle kastanjes een klein klontje boter en strooi er een beetje zeezout op

4 // Zet de schaal/bakplaat in de oven van de KNOER Outdoor Oven en pof ze in ongeveer 15 minuutjes. Zorg dat de schaal/bakplaat vrij staat van de steen in de oven, dit kun je bijvoorbeeld doen door 2 bakstenen onder de schaal te zetten of een hittebestendige onderzetter te gebruiken.

Happy fall y'all!

x